Telefoonnummer

+32 (0) 473 473 979

Email

info@totallyzenreflexologie.be

Openingstijden

ma, di, woe, vrij: 19u30 - 22u00 + do: 7u30 - 17u00

Al heel lang geleden werd reflexologie door verschillende culturen beoefend.  5000 jaar geleden werd reeds drukpuntmassage toegepast in China en India. Ook is er de beroemde muurschildering van voet- en handreflexologie te zien in een graftombe in Saqqar. Deze dateert reeds uit 2500 – 2300 v.C. 

Op je handen en voeten bevinden zich duizenden reflexpunten. Elke zone is verbonden met verschillende organen, functies en delen van je lichaam. Tijdens een reflexologie wordt op deze punten druk uitgeoefend om je zenuwstelsel en het corresponderende deel van je lichaam te stimuleren. Je lichaam komt tot rust en in balans. Dit verhoogt je zelfgenezend vermogen en je immuniteit.

Deze therapie is geen geneeswijze en mag dus nooit een vervanging worden van de Westerse geneeskunde. Het is een complementaire therapie die je lichaam helpt zichzelf sneller te herstellen en zijn evenwicht te (her)vinden, wanneer je deze aanvullend gebruikt.

Bij ziekte heeft reflexologie een verzorgende, genezende, ontspannende en versterkende werking op je lichaam en geest. Afhankelijk van de duur en ernst van de ziekte heb je vaak meerdere behandelingen nodig. 

De verschillende behandelingen werken diep ontspannend en geven verlichting van stress en spanning, verbetert doorbloeding, kan overactieve of inactieve klieren en organen terug op peil brengen en stimuleert alle uitscheidingsorganen.